Posted on

2012 och 2013

Här i Göteborg har vi somnat in vad gäller inlägg, däremot har vi varit flitiga med att testa hjul och åter testa hjul. Nu när testandet är i dvala och snön tindrar vackert utanför, är det dags att få till lite text.

Tyr kolfiber kanttråd

2011 var det lansering av GoVest. I kolfiber var Tyr 38 det som erbjöds och ett gott betyg var att när säsongen summerades, var det ytterst få hjulreklamationer. De som vi fick var pgr av extrema omständigheter som vurpor och väghål. Vi servade / byggde upp hjulen snabbt och minimerade stillestånden.

Med 2012 Tyr var ambitionsnivån än högre. Vi satsade helt enkelt på det som vi provkört och som i inköp var det dyraste tillgängliga. Bästa open mould fälgar med hög temperaturtålighet, med ordentlig struktur men ändå lätta (Gjorda i samma fabrik som betydligt mer kända märken), bästa Sapim ekrarna samt Enduro keramiska hybridlager. Just Enduro lagren innebar huvudbry inledningsvis pgr. av dess toleranser.

Vi har sedan slutet av april jobbat frenetiskt med att få ut Tyr 38 men framför allt Tyr 55 ut till förväntansfulla cyklister. 2012 innebär så här långt 3 ggr fler kolfiberhjul än 2011 (Små volymer men ändock!)

Inför 2013 har vi lyssnat på kund feedback och funderat, därefter testat

Tyr 2013 beräknas finnas i butik 3-4 veckan i mars 2013. Vi tror att tyr 2013 kommer än mer tilltala de lite tyngre / starkare åkarna…

  • Högre ekerspänning, möjliggörs genom att vi sedan höst 2012 och 2013 använder ovala shims som fördelar ekerspänningen över en större yta kring ekerhål
  • Nytt framnav med 4 lager. Konstruktionen testad real life i svenska CX cupen sedan 2 år tillbaka. Det nya navet har även en kraftigare navbody samt högre flänsar. Mervikten blir 10 g.
  • Nya snabbkopplingar med cr-mo axel, med hävstångarm i CNC alu. Vikt blir 69 g (+25 g). Mer styrka, koppar bushings för smidigt handhavande och livslängd, yes ordentliga fjädrar.

Tanken är helt enkelt styvare hjulset, bättre gensvar vid igångdrag och spurter, bättre styrprecision och med lång livslängd.

Vad gäller dekaler så kör vi vidare på de tre varianter som idag finns i butik. Ghost, Race och All Black. Vi utesluter dock inget och är som alltid service minded. Det är trots allt kul med matchande prylar.

Tyr kolfiber tub

Ja faktiskt och i 55 mm profil… Vi respekterar tubfantasterna. Besök butiken i slutet av mars för mer info.

Thor ALU kanttråd

1600 g slitvarg för träning och tävling. Finns i butik och vi har några tungviktare som prisat dessa hjul. Oförändrade.

CX22 Alu tub

CX hjulen som är en revolution jämfört med hemmabyggen baserade på spaghetti Reflex fälgen. Säljer bra och inte en reklamation. Dessa hjul utsätts för lika mycket stryk på en säsong som ett landsvägshjul får utstå under 5-10 år. Oförändrade.

Vi tycker 2012 har varit riktigt, riktigt kul! Vi är rejält taggade inför 2013. Vill passa på att önska alla Er som orkat läsa detta en frisk och strålande träningsvinter! Underskatta inte milen på trainer vad gäller att härda pannben och pump. Glöm inte gymmet, trots att Wiggins bevisligen är en bra cyklist trots obefintlig överkropp… God Jul & Gott Nytt År!

Gabriel & Daniel