2014 Hjul


Mitt i vintern är det så dags att uppdatera med den information vi har inför 2014 säsong…
Sista veckorna har varit lite arbete med dekaler, bygga testhjul inför 2015 samt hålla skadorna i schack. Det senare med mindre lyckat resultat.

2014 HJUL

TYR kolfiber serien kommer att finnas i kanttråd med 38 mm och 55 mm höjd. Fälgen är vidareutvecklad med sikte på än högre temperaturtålighet. Förändringarna är mer evolution än revolution. Vi bygger fortsatt otroligt styvt med Sapim CX Ray ekrar, ovala shims och framför allt 2-1 ekring bak. Fram är det 4 kassettlager som gäller för livslängd och styvhet. 9-10-11 delat kompatibel kassett för Shimano och SRAM. 10-11 delad kassett för Campagnolo.

Kullager

Vi kommer byta ut lager från Enduro hybrid keramiska (keramiska kulor, lagerbanor i stål) till EZO Japanska precisionslager helt i stål. Efter 2 säsonger med Enduro är vi nöjda. Vi ser dock att EZO lagren innebär en längre livslängd med fantastiskt rull. Branschen har en lite blandad inställning till keramiska lager. I labmiljö är de svårslagna. Under verkliga förhållanden sett över tid är det lite annorlunda. Kassett lager innebär oavsett att Tyr är lättservade. 2014 vikter per hjulset förblir oförändrade från 2013.

Dekaler

Utöver ovan prestanda har vi även ändrat lite i dekaldesign med ambition att få till ett mer rent utseende. Matt UD är finishen på fälg. Som idag kan Du välja blanksvart, matt mörk silver eller blankvit dekal. Vi funderar även på en metall/chrome finish (bild). Ränderna kan ändras till att vara i kontrasterande färg i rött, blankvit. Nya hjulväskor. Likaså skickar vi med 2 GoVest flaskor med varje hjulset för att förenkla livet för cyklisten och få max reklameffekt ;-).

Tyr 55 tub?

Kommer att utgå ur sortiment. Skälet är kort och gott klen efterfrågan. Som alltid är vi öppna för synpunkter, funderingar och önskemål kring hjul. Nu som tidigare bygger vi kontinuerligt. Hjul som testas löpande, ad hoc kundhjul etc. Vi testar oss till de lösningar som fungerar bäst. Det som är klockrent hamnar i webshop. Det som fungerar mindre bra hamnar i ett mörkt hörn.

TYR 2013 priser gäller även för TYR 2014. Vi beräknar att TYR kanttråd finns i webshop i mitten av februari.

29:er är det nya i sortimentet och är ett kanttrådskolfiber hjulset för skivbroms och 29:er MTB. Denna hjultyp innebär en fälg på 26x18mm (bxh) och kan med lämplighet användas på cykelcrossen / pendlarhojen med 700c hjul. Dessa hjul är ekrade med 28st Sapim CX-Ray, fram och bak. Nav med utbytbara ”end-caps” för alla olika möjliga ”stickthru” axlar i bredd och längd. Värt att nämna är att det även går att köra tublöst på dessa hjul… mer info kommer om det i samband med release. Även dessa räknar vi ha i lager samtidigt som Tyrhjulen. Pris per hjulset blir 8 885 SEK/hjulset.

MERA OVALISERING – FLER RIDEA VARIANTER

Vi utökar även vårt RIDEA kling sortiment. För TT bör de flesta få sitt lystmäte i och med nya RIDEA 54-42t (170 g) klingan med max ovalisering. Detta innebär +/- 4 tänder, i.e 58 klinga där man har som mest kraft och 50 klinga där man är som klenast. Vi kommer erbjuda 54-42 med 130 BCD och för 5 bult. Sedan tidigare har vi även 55-40t med +/-1 tänder. En lite klenare ovalisering… 58 klinga, mmmmmmmmm. För övrigt det Tony Martin drog runt i nästan en timme på senaste VM.

För vanlig linje (och TT?) kommer nu även en 53-40t (180g), +/- 2t klinga med 130 BCD och 5 bult (Max 55t min 51t). Denna är 9-11 delat kompatibel och innebär en större ovalisering jämfört med den +/- 1t vi har idag i sortimentet. Ny snygg design ingår.

Gabriel hälsar från vinter Göteborg medan bror Daniel gottar sig i San Diego i temperaturer plus 40 grader mot Sverige… Ibland är livet orättvist. Tjing.

Ghost med röda ränder. Förenklad design
Ghost med röda ränder. Förenklad design
,