Publicerad

A long journey…

Brim Zone Wattmätare

Äntligen har wattmätare nr. 5 landat. Brim Brothers enkelsidiga kloss baserade (Speedplay). Brim Brothers, ett uthålligt, high tech och beundransvärt 8 år projekt som aldrig kom i hamn. Vi Kickstarter backers fick beskedet för 3 veckor sedan att det ej var möjligt att lösa den matematiska algoritmen. Tillräckligt tillfredställande för att ha en tillförlitlig konsumentprodukt. Personlig besvikelse men kanske än mer omtanke till Mr. Redmond och kollegor som vigt 8 år av sina liv i detta projekt.

Att hålla poden i sin hand var därför något magiskt

All eloge till Mr Redmond att skeppa ut de enda 61 färdiga set världen har och kommer att skåda. Nästa steg är att i turordning stereo rigga upp Brim Brothers Zone jämsides med Rotor Inpower, Power2Max S och Stages. Garmin pedalerna blir däremot en svår nöt att knäcka. Spännande att se hur nära Brim Brothers Zone ligger.

GoVest har givetvis gjort lite eget testande de senaste månaderna

Något som kommer resultera i fler varianter av ovala drev i shoppen. Framför allt olika varianter av compact (50-35) och semi – compact (52-36) drev. Vi har även blivit allt mer övertygade om att ovalt på MTB gör än mer nytta. Fundera på alla igångdrag, bryt och terräng MTB innebär. Ovala drev hjälper här med ett bättre flow och i förlängningen fräschare ben när man som mest behöver dem. XTR bilden nedan säger lite om Ridea CNC kunskaper.

På hjulsidan är 2017 hjul beställda

Februari/mars 2017 räknar vi att ha dem i lager. Vi har lång leveranstid på våra fälgar. 2017 innebär en i princip oförändrad Tyr 55 modell. Fälg blir av senare edition med förbättring i värmetålighet. Tyr 38 tjocknar till och är nu i mellanbredd (23mm). I och med att Tyr 38 kommer vara Tubeless Ready krävs det lite mer bredd. Gällande Tubeless ser vi nu att däcksfabrikanterna kan erbjuda allt bättre däck som ger ett mervärde att köra Tubeless. Exempel här är Schwalbe senaste modeller som lättat 60g/däck samt Vittoria Corsa Speed som i test uppvisar fina värden gällande rullmotstånd. Som alltid orsakar dekal färger huvudbry. Vilken smak är godast i år?

Detta är några av nyheterna och lägesrapport i November

Säsong 2017

Vad gäller säsong 2017 och vårt eget cyklande hoppas vi på betydligt fler turer i skogen på full suspension. Våren kommer bjuda på lite gubb-VM kval i whiskeyn’s förtecken och töcken. I mitten av juni kommer ett urstarkt svart Serneke snabbtåg underskrida 7h på Vätternrundan. Därefter tur till Italienska alperna för en episk Dolomites Gran Fondo i bästa sällskap. Så dags lite gubbmästerskap för att avrunda det hela med ett gubb-VM i franska Albi. En stad och bana som rekades 2016. Utförlig race report finns i tidigare nyheter. Men till dess är det ett antal ödmjuka trainer timmar som skall avnjutas.

Lev väl och se ljuset i trainer tunneln önskar vi på GoVest!

RIDEA XTR Drev