Publicerad

Always look at the bright side of life…

Då var tävlingsdebuten avklarad. Hammarö var succé för laget med Total 1:a och 2:a plats genom Marcus Larsson och Fredrik Jacobsson. Fantastisk körning och felkörning av Viktor Torstensson på TT hade inneburit alla pallplatser, om Viktor varit mindre drömsk. Själv öppnade jag Prologen med 14:e plats och Tempot med fina watt. Därefter avslutade jag tempoloppet med säker transport i ambulans. Brutet nyckelben och sladdspår över hela kroppen. Lågt vevlagerhus, oval väg och lite för mycket vinkel i en kurva innebar ridå. Lämnade Karlstad med rådet att ha armen i mitella och äta tabletter. På måndagen 2 dagar efter krasch fick jag ny röntgen och besked att detta blir inte bra med självläkning.

6 dagar efter krasch blev det operation

Länge sedan man var så avtrubbad via tabletter, nedsövning och lokalbedövning. Vår lagguru Robert Larsson hade tipsat mig om att träna innan operation, vilket jag gjorde efter bästa förmåga… Efter operation skulle smärtan vara största huvudbry. Han hade rätt.

3 dagar senare började det infinna sig en lagom smärtnivå som möjliggjorde promenad och efterlängtad Monark. Med mycket pepp från alla cykelkompisar och lika mycket tvekan från fru blev det till att packa bilen 8 dagar efter operation. UCI VM uttagningar i TT i Helsingör. Väl på plats en bana som var rejält knixig. Har nog aldrig kört så försiktigt. Finemang arrangemang och väl i mål efter ett sunkigt lopp ändå VM kvalificerad i old boys. Således värt resan. Familjen var lättade och likaledes glada över 2 dagar i Köpenhamn därefter. Åter igen körde Marcus och Viktor mer än bra på tempot. Om viljan finns blir det gubbresa till Trento. Linjeloppet på söndagen blev det inget av då jag inte ville riskera andras hälsa. Marcus körde starkt men är numera bra på fallteknik. Viktor stabil som alltid.

Så här i backspegeln har det således cyklats med blandad framgång. Man får helt enkelt anpassa sig till situationen. Möjligen kan senaste dagarnas smärthantering bygga upp ett hårdare pannben som är bra när det blir jobbigt på allvar. Oavsett är Team Kungälv ett härligt gäng. Hjulen är inte begränsningen och cykelklädkontot är övertrasserat för några i klubben.

Tjing