Publicerad

Åter höst

Lite vemodigt när man lyssnar på David Sylvian ”September is here again”. Samtidigt en september som överträffat många sommarmånader i värme. Därför har det blivit många episka distansrundor i gott sällskap…

Svanesund 3-dagars

Som sommaravslut avverkades traditionsenligt Svanesund 3-dagars. Ett stabilt CK Sundet mötte i år ett övermäktigt motstånd från en mix av ungt och gammalt i form av Östersund CK. Lite talande är att topp 1-3 Senior tempograbbar hade placerat sig 4-6 i Elit på dito tempolopp. Om detta är ett underbetyg för Elit eller överbetyg för Senior kan diskuteras. Klart är att en 48-årig gubbe funderar varför 20-30 åriga grabbar i sina bästa år kör i Senior, när de fullt ut hade konkurrerat i toppskiktet i Elit. Mitt perspektiv är följande…
Som 15-16 årig friidrottare såg jag det som en ypperlig chans att utvecklas och bli bättre genom att tävla mot bättre motstånd, Elit. Tränar och tävlar du med/mot de bästa så brukar man bli bättre. I seniorklungan känns det som ett sådant tänk är passé. En diffus ambitionsnivå hos de som har potential? Jag med passerat bäst före datum känner mig hemma i Senior.

Nåväl. Fina insatser av CK Sundet i form av 5, 8, 9, 11, 30 plats i totalen. Episkt väder och ett arrangemang som löpte på som ett urverk av finare modell. Applåder till Svanesund!

Bohustrampet

Svanesund 3:dagars brukar innebära cykelmättnad. I mitt fall märkligt nog ett cykelsug. Motionsloppet Bohustrampet helgen efter blev därför nästa stopp. En ambivalent vilja att kräma ur ordentligt men samtidigt passa på att njuta av vad sanslöst vackra Bohuslän erbjuder i vyer. Körde således hårt i inlandet för att låta någon annan ta initiativ hemåt längs kusten. Rejält imponerad av Vänershof teamåkning. Bättre än på TV. Utbrytning, vi jagar ikapp, ny utbrytning, osv om och om igen. Snyggt! Bohustrampet avslutades över en fiktiv mållinje. Rörande att se glada cyklister jubla. Ingen tidtagning, ingen prisutdelning. Min belöning denna dag var vyerna. Däremot lite trött på bloggande gubbcyklister som åter igen klagar på låg snittfart. Dessa är oftast de som bidrar minst till dito. I något fall i våras även en hjulsugare som klagade på att han frös. Noterade denna cyklist endast sista 300m i en ursinnig spurt. Motionslopp.

Episka distansrundor i Göteborg är inom ett stort spann

Onsdagskväll med 2016 svenske mästare Larsén, en av Sveriges snabbaste spurtare Emil A, Aktivitus Lunkan, Ettrige Fredrik m.fl. I ett mäktigt 60 km långt lagtempo. 43.3 snitt mot en röd solnedgång. 163 km distans med Ödsmål hårda Staffan och Tobias som ogillar höga snittfarter men gillar gatukök. Göteborgsvitsig som man är har KOM nu en ny innebörd. Korv Och Mos. Söndagslekdistans med Torslandas hårdaste. Pass där Gammel Smurfen (jag) har schemalagt roligheterna för att begränsa mellanmjölks utmattningskrig och påtala fokus. Krasst blir det allt svårare att stångas med påläggskalvarna i åldern 35-45. Ingen nämnd, ingen glömd.

Därmed är vi åter framme vid själva essensen

Prylarna! Ett evigt experimenterande för att ha den där lilla fördelen har inneburit effektivisering av drivlina med smycken som oversize pulleys. Tyvärr snart i shop för alla att utjämna fördelen. På gång att bygga ihop en FS Mtb. Allmän meckdamp och en ambition att hålla liv i vinterträningen. Förnyelse innebär nog även lite CX. Närmast till helgen i Slottskogen. Ta er dit! Se eliten briljera och roas av oss i B-klass när vi utmanar ödet.

ck-sundet-svanesund

red-drivpaket