Bygga för 2019 säsong

Tyr55 - 2019 Testhjul

Två GoVest test hjulset för 2019 race säsong har byggts i helgen. All in på tubeless. Båda med 55mm profil och med mycket kärlek vad gäller rejält spända ekrar. Första set vägde in på 1432g. Huvudbry kring dekalval för att matcha. 

Ett set blir med Corsa Speed TLR som i test skall vara det mest lättrullade som går att uppbringa. Ett set blir med nya Continental 5000 Tubeless. Ett lite tyngre (300g) 25mm däck som även det i test är väldigt lättrullat. Än har inte hjul och däck fått nöta asfalt men Conti var en mycket positiv överrasking att montera. Kränga på med bara händer och poppa upp med vanlig pump! Utan vätska. Så här några dagar senare verkar de hålla trycket. Om punka, skall självläkande liner i däcket fixa biffen. Conti rekommenderar lite vätska för bästa skydd.

RIDEA har även snart något för alla som älskar watt. Vi börjar i mars med test av RIDEA dubbelsidiga wattmätare. En världsnyhet på en allt mer växande wattmätarmarknad. Vevpartilösning som uppfyller alla måste krav för en premium wattmätare. Dubbelsidig data, uppladdningsbar, 1.5% precison med temperaturkompensation, titanaxel som bidrar till låg vikt m.m. Vi är nyfikna och har en arsenal inhouse wattmätare att jämföra mot…Favero Assioma, Stages, Power2Max, 4iiii, Kura trainer… Bilder, recension och mer information följer så fort vi har grejerna på plats och är igång.

Januari och februari är kanske de svåraste månaderna motivationsmässigt

Att traska in i förrådet för ännu ett kanonskoj old school icke SWIFT pass kan vara lite blekt. Igår var en sådan dag. Inga speciella planer resulterade i improvisation. Med ett inledningsvis strejkande vänsterlår, köra på känsla. Rejäl 30 min uppvärmning. 8 min på 340w. Sedan några lite lugnare 8-10 min för att avsluta med 15st 30-30s. Allt mellan 380-720w. Totalt 90 min (270w) och allt precis under tröskelpuls. Nöjd för dagen och det är tillräckligt. Peppad av 80-tals synt klassiker.

När kropp har trilskats som mest vad gäller rygg och höft så har alternativträningen varit Concept 2 rodd. Benchmark för alla roddmaskiner med en årlig världsranking. Någon gång mellan 1995 – 2000, fortfarande ex. friidrott lättviktare, var rodd något man körde frekvent. Mer explosiv då. Minns att 2000 perset var 6.30.4 och att en 5000 kördes kring 17.20. Plågsamma upplevelser då rodd är en mer komplett utmattning jämfört med cykel. Mina trevare januari 2019 började med en 5000m på 18.17. Sedan kom lite tävlingsinstinkt med i bilden. Nästa seriösa 5000m försök efter 4-5 roddpass hamnade på 17.55. Motsvarar exakt 1.47 tempo per 500m som referens. En bra bit efter ”glansdagarna” men bra känsla och boost i träningen.

7:e på världsrankingen i sin gubbklass lättvikt (-75) och 30 något totalt. Målet är därför att fortsätta med rodd som komplement. Nästa prologhosta tömning får bli en sub 6.50 2000m. En bieffekt av flitig rodd är vingformade latsmuskler. Symmetri cyklister saknar och möjligen lite aeroform i bocken.

2019 Säsong kommer tack och lov allt närmare

Höjdpunkten utan tvekan rekordförsöket runt Vättern. Januari och februari har har varje cyklist presenterats. Proffscyklister samt de mest ärrade norrmän som går att uppbringa. Lite stressad blir man när det på Strava konstateras att t.ex. Mr. Larsen nu avverkat sin 28:e Gran Canaria dag, i ett sträck. För egen del får Mallis 3 dagar i slutet av februari samt 5 dagar i slutet av mars boosta gubben lite.

Åter med plusgrader i Göteborg är planen säsongsdebut med racer denna vecka (med rejäla däck). Längtar efter lite lättrullat som motvikt till förra söndagens totalbonk på CX. Årets första. Rejäl solo misär med kassa bromsar, dubbdäck med lågt tryck för bästa fäste, snömodd, is och hårda vindar. Efter 3.5h vill jag bara kliva av, gå sista 15 km och ringa frun för upphämtning. En dimma. Kom hem. Fru får bli till något annat tillfälle så man inte tömmer det pluskontot.

Status från Göteborg är därför allt topp vad gäller utrustning. Med den fysiska biten, lite gnäll och jämna plågor men det liksom rullar på.

RIDEA SPM2 - Wattmätare
Ridea PM

, , , , ,