Varukorg

Varukorg

Cypern del2: Dags att samla hm

Så här mitt i vintern så vill jag samla lite mil på Cypern, då hemma i Göteborg så kanske det inte blir det lättaste med blandat kallt väder. Men dagens runda blev inte så mycket milsamling, utan mer höjdmeter. Lite svårt att låta bli då bergen ligger knappt 3mil ifrån mig. Så här blir det alltid när jag är utomlands och cyklar, kommer nog förmodligen aldrig lära mig att köra platt och långt.

Högsta toppen c:a 1250hm, klättring i stort sett hela vägen från Larnaca. Sista 1-2 milen var väl sisådär kanske 7-11% och sen likadan nerförslöpa på andra sidan berget. I 8 plusgrader kände jag mig som en nedfrusen fiskpinne nerför berget som långsamt tinades upp ju närmre kusten kom.

Till min glädje så bjöds det på korta serpentiner nerför med lite slalom körningar bland stenar som rasat nerför berget. Utmärkt att testa 2012 års 38mm hjul. Det ser lovande ut!

Imorgon så blir det platt, Limassol och tillbaka längs med kusten… eller kanske inte …