Posted on

Fart med Team Kungälv

På det som kan liknas vid den första vårdagen samlades 5 man i Team Kungälv för diverse försök att gräva fram formen. 70 km skulle avverkas i olika kontrollerade och mindre kontrollerade formationer. Robert (Fotografen), Marcus, Viktor, Johan och jag. Inledningsvis ett lagtempo på Gråbovägen. I kant medvind var det säkert någon medtrafikant som blev förbannad över vingformationen oavsett hur snygg den var. Nästan 14 km med ett snitt på ca 48 knyck, precis lagom för att undvika fortkörningsböter. Kort rull och åter lagtempo i 7 km. Nu började jag bli mör. Helt enkelt obehagligt att så här tidigt på säsongen ligga i dessa farter och utöver detta prestera tempohöjningar.

Riktigt segt blev det något senare när vi lite halvorganiserat tryckte på i något som kan liknas vid lagtempon med attacker. Syran från förr gjorde sig påmind. Stretade dock på i tron att det gäller seize the day när man kör med såpass högkvalitativa grabbar. Riktigt skoj blev det när Robban passade på att slunga upp mig i än mer fart. Tidigare sådana favörer från Robban har ju inneburit dikeskörning. Så här 3 år senare är jag nog en bättre cyklist. Alternativt att Robban är med i samma lag som jag.

Sammantaget finns det massa kraft i Team Kungälv ben. Som en Gibson med massa starka strängar som skall stämmas för att leverera harmoniska hårda toner i symbios. Skoj hade vi också idag. Viktor sammanfattade det rätt bra ”mycket syra = skoj”. Närmast är det Hajk på gång i Hammarö 3-dagars. Kanske skall man köra alla etapperna i TT dräkt. Det liksom bättrar på oddsen lite.