Publicerad

Förhoppningar inför 2016 aero säsong

2015 var ett bra år. Väldigt många bra och framför allt trevliga cykelpass med CK Sundet och övriga göteborgsklubbar. Toppat av ett otippat veteran SM silver på linje.

Nu i februari ser det hoppfullt ut även inför 2016 säsong. På något märkligt vis har de senaste 4 månaderna rullat på utan större avbräck. Strul med knä, höft, ljumske har gjort sig påminda och vis som man numera kanske är, har det blivit lite extra slit på gymmet eller vila. Vila är underskattat, förutsatt att man gör sina hårda pass. Till och med ett härligt förkylningsvirus i skrivande stund är kanske positivt. Vila. Större frågetecken är besöket förra veckan hos en av landets mest meriterade idrottsläkare. Hans råd var höftoperation. Mindre dramatiskt och samtidigt hos meriterad fysioterapeut, var att göra ett försök med specifika rehabövningar. Bokad.

Trainer

Mestadels har det varit trampande på linjecykeln uppställd på en Elite Turbo Muin. En trainer som är tyst, ger jämnt motstånd och realistisk cykelkänsla. Därmed har även siffrorna varit jämförbara med 2015 säsong. Samma wattmätare (P2Max S) och i övrigt samma inställningar. Motiverande har varit att en 47 årig gubbkropp kan än och mäktar med rekordsiffror. Således efter ett antal tjugor och annat skoj skall FTP ha förbättrats med ca 15w (350w – 4.88 w/kg).

Ambitionen är att konservera grundträning och toppa upp watten med lite skoj. Inledningsvis med ett kortläger på Mallorca – Puerto Pollenca 6-11 april. Så här långt 9 bokade CK Sundet seniorgubbar. Vanligtvis hårda som svenskt stål men med forumnamnet ändrat till ”sjukstugan” kanske mer porslinsgubbar. Undantag är Marcus som sagt upp elavtalet och numera värmer sitt hus med mäktiga watt.

Efter Mallorca är ambitionen tävlingsspecifik träning med CK Sundet. För detta syfte har vi en 4.5 km rundbana (Jägarvarvet). Varje varv körs som individuellt race och 4 varv brukar vara fullt tillräckligt. Med en spurtraka på 700m finns det utrymme för taktik och oändligt lidande. För att bli riktigt hård kanske Viktor ånyo 2016 ställer upp på ett höjdmeter race på Hisingen. Senast lyckades vi med idog repetition fixa 2100hm på 35 backar något.

Planen

Förutsatt att status är intakt har man följande huvudrace i åtanke…

24/4 Kungsbacka Gran Fondo – Naturskönt och utmanande
6-8/5 Denmark UWCT kval i Helsingör. Både Tempo och linje.
15/5 Kungälvsrundan, hemmaplan i fantastisk natur och gött arrangemang
29/5 L.Albigeoise UWCT kval och 2017 års finalbana, Frankrike
6/6 Nationaldagsloppet i Partille. Backigt och välarrangerat
29/7 Veteran SM arrangerat av Bure. Kanske hittar de någon backe i Halmstad…
29-31/8 Svanesund 3-dagars, om det blir av
3/9 UWCT Perth Final som ev. bonus med stort frågetecken

Eller varför inte ställa upp på Elit SM istället för VSM. Tyvärr då diskad från eventuell veteran VM final. Detta förutsätter en 48 årig kropp som i juni fixar plus 360w FTP och är lite lättad. Gärna 5.1 w/kg…