Publicerad

Formtoppning / Avslutning

Sedan semester och hemkomst från Frankrike är det jobb och vardagsbestyr. Klippa gräsmattan är numera ångestladdat. Gödslade den friskt i våras, något jag får sota för. Huset behöver underhållmålas och andra måsten. Till detta kommer GoVest som nu är igång ordentligt. Många samtal från nöjda kunder och många nya ordrar. Framför allt är det åter TYR 55 som rullar ut på daglig basis. Kul och ett stort tack!

Min egen träning är nu mest inriktad på säsongsavslutningen, Svanesunds 3:dagars i slutet av månaden. Således är det rejält hårda pass 2 ggr i veckan, styrka och balansgång att hämta sig från de hårda passen. Detta med rehabtrainer och lugna distanspass. Onsdagar har inneburit fartpass med en mix av Göteborgsklubbar. Mycket fri fart = tävlingar som väckt mina ben. Lördagar med CTT och lite liknande upplägg.

Sista veckan har det spetsats till än mer… Västboloppet i Seniorklass i söndags på en fantastiskt rolig bana med gruspartier. Där jag bitvis gick rejält på rött i försök att brygga och skapa något. Väl i målspurten visade det sig åter hur usel taktiker jag är. Från en position nästan längst bak drog jag förbi massa åkare, men en 13:e plats är i sanning sådär.

På tisdagen blev det lugn distans som urartade i bitvis vild körning. Kaloribonk och 116 km en vardagskväll. Onsdagen bjöd på det numera traditionsfyllda Bergakungatempot i Hisingens CK regi. Målet var att slå det personliga rekordet 4.39 på en 2.5 km bana med ca 100 hm. Gick på bra i backarna men fick inte upp farten när det planade ut. In på 4.29. Vinst i H17-49. Hedrande 4:e plats inräknat de fjäderlätta Elitkillarna. Helt ok. Härligt denna kväll var att åter få tjafsa med klubbkompisarna i CTT – goa gubbar.

Med mindre än 24h vila var det dags för Tempotest. Viktor Torstensson har hetsat ut mig på denna obekväma tingest vår/sommar, nu var det åter dags. 23.3 km på en relativt platt bana med 1-3 m/s i rygg/kant. 20 grader och egentligen perfekta förhållanden. Gick ut sist och jagade. Denna gång satt jag bekvämt, körde utan dator och försökte känna av kroppen. I mitt tidigare liv som friidrottare har jag tagit ut mig, det var inget problem att göra det nu också. Jagade ikapp och in på 28.58. Snitt på 48,2 km/h. Där satt den. Bra för självförtroendet inför Svanesund. En tävling som sista åren i princip avgjorts på prolog och framför allt tempot…

Veckan som kommer blir det mixad klubbträning på tisdag. Torsdag smyger jag mig in på Hisingens Tempotest och allt däremellan är att överleva vad gäller knän, baklår. Cykelcity Gran Fondo på Söndag (26/8). Därefter blir det i Svanesund förhoppningsvis en bra avslutning på säsongen.
Veckorna som gått har jag kört på Tyr 38 2011 (Västbo), Tyr 38, Tyr 55 och testat Diskhjul. Cykelpendlat till jobbet på CX22 (Attans vad hårt med 140 psi tub). Allt har varit ett stort I-landsproblem kring hjulval. Vilka är bäst? Det beror lite på tillfället… Än mer hjul blir det för bror min. Han drar innan Svanesund till Friedrichafen för att förhandla och diskutera med våra leverantörer. Detta är världens absolut största och galnaste cykelmässa. Lite bilder om vad som kommer 2013 dyker snart upp…