Publicerad

Hårda gubbar skall härdas

Så här mitt i höst- och uppbyggnadsträningen kommer det då och då seriösa och mindre seriösa förslag till verklighetsflykt. Osäker om det initialt var silver Viktor eller stål Marcus som drog fram detta. Båda får därför den tvivelaktiga äran till det som nu är 2014 utmaning. 259 km kullersten i början av april. Flandern Runt.

Vi är anmälda och har fått konfirmation från arrangörerna med tillägget ”Se till att vara i form”. Klassikern för oss går på lördagen och vi har redan börjat planera taktik i form av spurtuppdrag där det bjuds 20% uppför och hal kullersten. Söndagen innebär därefter att man med sargad kropp får se de stora grabbarna leka. Cancellara live är kanske en gång i livet. Hjulvalet blir ett kapitel i sig. Just nu har jag riggat upp ett set Tyr C38 med Schwalbe 28 mm. Ser ut som falukorv på hjulen. Ambivalent dock och kanske ändrar mig att köra tub. Ute i god tid.

Något måste man ha att se fram emot nu när jag efter VM tappade lusten och tog en liten fetdiet. Cykel är dock i grunden kul och då man sedan friidrottsperioden är både disciplinerad och retarderad, är Monarken åter ens psykologstol. Monark är för övrigt var mans egendom numera. Viktor har förvärvat en med extratillbehör i form av en Philips pulsmätare från 1983. Likaså min bror är stolt ägare till något brunvitt. I goda händer är dock dessa unikum snart glänsande i respektive önskefärg.

Vad gör jag då på Monarken så här års?

Tja, många tankar blir det. Idag en måndag 11/11 hann jag med ett lunchpass med 2 st 2000m på Concept2 rodd, med kontroll och lagom dos illamående. Sedan på kvällen har det blivit 3 ggr 15 min. Här är det gott att vara vetenskaplig med både kaliberad Power2Max och den exakta Kpa mätaren (;-)) på Monarken. Max 90% puls, det är trots allt uppbyggnadsfas nu. 3 ggr 10 min, 5 ggr 6 min, 50 min med 5 min 90%, 5 min 80% i ett sträck, 2 ggr 20 min osv. Yes, jag vågar vägra 4 ggr 4 min så här års. Allt flyter på riktigt bra. Mycket tack vare kroppsbalansering, styrka och skoinlägg.

Ute har det blivit lite cyclocross i närområdet. Detta på min nya vita Kinesis UK cyclocross. en Csix2 ram som 2010 var state of the art. Anekdot är att det står Kuk överallt på cykeln. Eloge till de som gillar förkortningar. Det blir så mycket roligare.

Det var väl lite status och som vanligt plågar vi läsarna med lång text innan vi kommer till själva väsentligheterna…

Tyr C38 och C55 är rejält efterfrågade och vi lägger till fler och fler på intresselista. Tack för intresse och förtroende! Vi beräknar att hjulen finns åter i lager i mitten av februari. Lagom till eventuella läger i lite varmare trakter.

Träna på där i stugorna och som alltid är vår stående uppmaning: Håll Er friska!

rondevanvlaanderenliveekkoflyer