Publicerad

Höstkänsla

Numera är det knävärmare, undertröja, vindväst och regnjacka som gäller… I alla fall på gårdagens ProTourLight tillställning. Finalen hängde högst osäkert med tanke på blixtar och annalkande oväder. Mirakulöst undkom vi det mesta. ProTourLight har körts i fyra deltävlingar och är ett grymt bra initiativ av Johan Lomander.

Tanken har varit att samla Göteborgscyklisterna och höja kvaliteten med dessa träningstävlingar. Skoj har det varit och igår var inget undantag. 15 km åt ett håll avslutat med målgång och därefter retur med Grand Finale målgång. Markerade mållinjer och i och med säsongsavslutning även gott kaffe. Ubbhultbackarna bjöd på varierad terräng. Den hyfsat platta avslutningen på startetappen innebar att Kungälv Robert Larsson knep spurten. En kille med watt i benen. Vägen hem avvek Fredrik Gustafsson och blev diskad. Vi andra försökte med någon form av taktik med bitvis snygga laggrupperingar. In i den långa målbacken drog Olof Åström iväg. Sedan kom Johan L och slutligen drog jag. Kaffet smakade därför extra gott… Olof Å tog totalsegern i denna Tour. Han får därmed behålla Michelintröjan som han gärna får köra i på kommande Götaland TT.

Tjörnrundan

Dagarna innan har det också varit lite hets. 10/8 Kördes Tjörnrundan. Marcus Larsson, Viktor Torstensson och jag turades om att dra hårt första 35 km i form av ett lagtempo. Så dags funderade vi hur bli av med de resterande hjulsugarna. I motvinden stöttes det. Inte helt lätt haka av duktiga cyklister i motvind. Således blev sista 5 km mer race. Där Marcus fick lucka med Partille cyklist. Min bryggning var misslyckad. Marcus som är en laglydig cyklist tyckte därefter att högerfil var det logiska, tyvärr fel denna gång. Vips var han borta.

Sedan kom Viktor och sladdade ut i 60 knyck i samma sväng. Även han väck på någon sidoväg. Slutligen skulle jag rädda någon form av ära till Kungälv. Med 53-11 utväxling skulle jag spurta 40 m. Gubb benen fixade inte detta och in precis utanför pallen. Marcus tyckte att vår körning var taktiskt misslyckad, vi blev utskällda å det grövsta (not) och fick som straff cykla Skärhamn-Stenungsund i orkanregn (sant). Tjörnrundan är lokalprestige. Roligt var att notera den ena efter den andra Team Kungälv klungan rulla i mål. Alla verkade lika glada…

Som anekdot denna dag klämde även Viktor ur sig att han tagit mitt Strava KOM på Diserödstempot kvällen innan. Vilken smygare… Vi gubbar är rätt känsliga för sådant här. Således när nu dagen efter Tjörnrundan bjöd på 6-8 m/s västlig vind kunde jag inte motstå att kränka mig själv (och Viktor).

Diseröds TT

Fullt TT kittad värmde jag upp Kungälv – Diseröd. Hängde av mig jacka med alla verktyg och punkagrejer. Aeroposition och 9.8 km kant/medvind raka. Lite harkrank runt en kurva i 65 knyck, annars gott flyt. 52.7 km/h snitt. Därmed så var ordningen återställd. Sakta rull tillbaka och rejäl punka på tuben bak. 7 km jogg i strumpor var småblodigt tills snälla cykelintresserade engelsmän skjutsade mig sista biten. Innan dess passerad av säkert 50 bilar. Säkert många som tänkte ”Gott åt honom” eller möjligen ”Cyklister är jobbiga men joggande cyklister som tar än mer av vägen i anspråk är höjden av irritation”

Thor 2014

Min bror gladde mig denna dag med att leverera möjligen 2014 års Thor för test. Alu kanttråd set med 1410 g vikt byggt med riktigt fin fälg och Sapim D-lite ekrar. Skall nu hårdtesta i regn och rusk innan vi bestämmer oss för slutlig version. Vi tror att det finns ett behov för ett lätt, styvt, hållbart och lättservat alu kanttråd hjul set. speciellt med hänsyn till att Sverige bjuder på 6 månader skitväder om året…

Bild: Kjell Bengtsson www.kjellbengtsson.se från uppv. i samband med ProTourLight