Publicerad

Höstmatt

22 grader i Göteborg 14 september är inte fy skam. På racefronten har det hänt rejält med grejer! Efter veteran NM mönstrade CK Sundet ett starkt lag till veteran SM 9-10/8. Själv var man på topp och därmed ett lätt offer för virus. Därmed förkyld men naivt hoppfull.

Veteran SM Tempo

Lördagens tempo gick på en mentalt påfrestande bana. Rakt fram, vända och rakt tillbaka. Bara jobba med sina inre demoner. Marcus Larsson kröp ihop bäst och levererade stabila watt. Det räckte till brons men den gubben var inte helt nöjd. Själv slet man med anständiga watt ut, mindre hem och rumpkramp. Som ordspråket säger. Gammal man gör så gott han kan. 8:a och rätt nollställd. Efter att knökat 4 man på 2 kvm var det matkoma och sömn. Värnamo är inte roligare än så. Dagen för linje började för mig med snor och givakt 5 på morgonen. Marcus hade också sovit alltför lite. Staffan som förde mest oljud verkade opåverkad. Viktor bara njöt av herrsällskapet.

Veteran SM Linjelopp

En pannkaksplatt linjebana innebar 42.7 km/h i snitt över 108 km. Ingen direkt taktik i laget annat än vara framme och i rätt position. Efter start drog jag således direkt iväg. Efter ytterligare 3-4 försök en mer tillbakalutad tillvaro. In på näst sista varvet åter iväg. Hämtade in 2 utbrytare och fick med mig Olympic Bengtsson. Mina ben var patetiskt sega och pulsen bara trist hög. Ett försök där vi matade i 50 knyck med klungan bakom i 45… In på sista varvet samlat, vurpor och kass egen placering. Borta ur leken. Marcus dock alert och i spurten visade han klass. Helt ohotad. Elitben i gubbkropp. En intervju, stort leende och segerhamburgare. Gött att se den mannen i det tillståndet.

Gran Fondo

Veckan som gick efter veteran SM var rejält snörvlig och ömklig. blev till att ställa in det mesta. Först 23/9 blev det seriöst att krypa ut ur grottan och köra Gran Fondo i Fjärås. Superkul tävling med busväder. CK Sundet körde sin bästa laginsats. Efter att ha mörat upp klungan i några attacker så kom Marcus iväg med starke GCT Olof Åström. En 100 km utbrytning som höll i mål där Marcus tog spurten. Där bak var det skoj och maken till destruktiv körning kommer nog CK Sundet aldrig upprepa. Bäst var vi med 4 sundare längst fram på enkelled i kant- motvind. Långt fram för anfallskandidater och redo för attacker…

Svanesund 3 dagars

I månadskiftet augusti-september är något man ser fram emot. Väl arrangerat om än mycket ståhej och transport för en isolerad fredagsprolog som varar i 2 min… Prologen var märkligt långsammare för alla i år. Trots snälla vindar. Hösttoppade Marcus tog hem prologen. Själv på 6:e plats. Staffan Sandberg och Viktor Torstensson krigade bra och var med i matchen.

Lördag GP-lopp och tempo

Lördagens GP var grisigt blött men ändå skoj. Lite olika försök från CK Sundet med en pigg Viktor T. 9 man fick 5 s till övriga fältet där man själv satt. Lite orutinerat men ingen katastrof. Till eftermiddagen hade det torkat upp och man var rejält förväntansfull inför tempot.

Seg på uppvärmningen men säkert bara nervös. Med en hård start var det sikte på gubbarna före. Närmade mig snabbt i backarna uppför. 3 km efter start började den nya superduper hjälmen (Orutinerat) imma igen. Sikten var ett en cm brett fält i överkant. Försiktig körning och kamp att få av visiret som jag lyckades med 1 km före vändning. Därefter kamp att köra på, tungt. I mål som 10:a. Trösten var att CK Sundet Viktor och Marcus duellerade om vinsten, där Viktor tog hem det hela med 0,2 s… Således top 1 och 2 i totalen med Viktor och Marcus. Staffan Sandberg som gjort ett fint TT lopp 7:a och jag total 10:a.

Söndag linjelopp

Vägen till Svanesund kändes bekant söndag morgon. Topp var att man fick alkoblåsa. Linje med 110 km. Mål att få in Viktor eller möjligen Marcus som total 1:a. Det kördes bitvis friskt och konkurrenterna försökte köra sönder oss. CK Sundet stod emot bra och körde in det mesta. På näst sista varvet kom dock total 3:an iväg. Det blev lite på marginalen att han blev upphunnen på spurtrakan. Som den icke spurtare jag är, med möra ben, blev det till att använda huvudet. Valde spår med lä och tryckte på. 2-3:a 20-30m innan mål. 6:a förbi linjen. Marcus visade åter upp en kvalitetsspurt och blev i och med linjevinsten total 1:a. Viktor 2:a. Staffan in som 6:a och själv total 7:a. Ett rätt anständigt CK Sundet facit och lite pengar till klubbfest.

Kärnatempot

Efter stiltje i både träning och race passade jag på att med mitt nya jobb segla i Kroatien. Fantastiskt vackert och avslappnande. Jägarmeister och mixed grill bidrog nog till att muskler hamnade i komaläge. Så kändes det i alla fall när jag 10/9 körde HCK arrangerade Kärnatempot. 20 km tempo på hemmaplan. Platt och kantvind innebar högprofilutrustning. Tuff öppning med 380 snittwatt första 9 min. Sedan en långsam död. I mål som 4:a i ett bra startfält med 337 snittwatt över 26.38 min. Pånyttfödde Viktor in 53 sekunder före som ohotad etta.

Partille 2-dagars

Säsongens troligen sista tävling kördes lördagen 13/9. Partille 2-dagars. Start med 37 km tempo på tuff bana. Öppnade balanserat men med skyhög puls. Sedan misär och i mål 2 min långsammare än året innan. 302 snittwatt var all time tempo low. Således bestämde sig den här gubben att inte köra linje dagen efter. Viktor var TT kungen denna dag och vi håller tummarna att han kommer helskinnad och lugn hem efter första pris som var en mordgåta på något spökvärdhus. Han får välja sällskap och CK Sundet Anders Andersson verkar få följa med. Antar att Sandra (Fru Torstensson) har en annan åsikt.

Därmed är gubb race säsongen över och nu är det bara att nöjesåka ett tag (LOOK). 2015 innebär veteran VM i Aalborg och håller pannben och kropp fram till dess blir det att ta fram rakhyveln. CK Sundet med reiseleiter / boss Marcus mobiliserar det brutalaste och hårdaste lag som skådats sedan ragnarrök. Tandemcyklister undanbedes. Får se om man platsar.

TT test - Kopia