Kan man bli bättre?

Canyon Aeroad SLX med Tyr 55 - VR2019 6.29

Mycket på gång inför 2019. I sann vetenskaplig anda och med 36 års träningshistorik gäller det att bygga vidare smartare…

2019 cykelmål inkluderar privilegiet att köra med landets bästa cyklister och bräcka rekordet runt Vättern. SERNEKE AlleBike sub 6.29 teamet är på pappret oerhört starkt. Målet är en tid kring 6.29. För att kunna bidra kommer det krävas best ever cykelform. För att slå rekordet är det lika bra att redan nu be för ett bra väder.

Nu i december ser det lovande ut vad gäller träningsstatus. Förvisso besvärlig rygg med dito naprapatbesök är ett litet spöke. Möjligen positivt är att passen är ytterst strikta och ej på liv och död. Förhoppningsvis något som återbetalar sig med en genuin grund och cykelglädje i mars när man skall tagga upp. Mata 5*10 på 330w, 12*3 på 360w eller 1*60 på 320w är ett snäpp under förmåga. Med bra känsla när man kliver av Elite Kura trainern. Vikten 3-4 kg över matchvikt bör vara en bra försäkring mot allehanda infektioner. Det finns mycket teori om att ligga lågt har sina fördelar.

Avgörande för att ta hand om gubben är min gamle vän Thomas som driver Citykliniken. En naprapat av yttersta rang. Räddningen då kropp vill anta ostbåge form. Min andra guru är Mia på BodyCure. Mia får mina ligament, muskler, muskelfästen och kropp att periodvis fungera som hos en 30 åring. Tills träning och ålder kastar en tillbaka i verkligheten. Den vetenskapliga ansatsen illustreras av november tester hos Qualisys i Göteborg. Höghastighetskameror för att i detalj analysera rörelsemönster och effektivitet vid olika belastningar. Lite dålig timning denna gång med ryggskott dagarna före. Men med uppföljning under våren, förhoppningsvis bättre förståelse för de detaljer som kan gnuggas extra.

På prylfronten är det en ständig meckterapi

Redan nu Vättern redo nya Canyon Aeroad har genomgått en rejäl bantningskur, utan avkall på funktion. Sadel, bromsar, vevparti och ny effektmätare. 6.67 kg i medium utförande med högprofil (55) tubeless hjul. I juni kommer det inte finnas några ursäkter vad gäller det materiella.

Summerar man det kroppsliga och materiella så finns förutsättningarna för ett riktigt bra 2019. Hur  det står till med det mentala så här i mitten av december med mörker, kyla, trainer och övervägande solo pass är en annan femma. Rejält sugen på några varma dagar med cykelpolarna. Något som blir av i slutet av mars på Mallis. En morot, motivator eller whatever är verkligen veteranen Gartman. En hård och erfaren man som helger drar iväg 05.00 på sin distansrunda. Det är hårdare än hårt.

Här och nu önskar jag alla en frisk, torr (väder) och härlig Jul!

, , ,