Posted on

Kortläger på Franska Rivieran

Med nöjd min efter Flandern satt man 10/4 på ett plan mot Nice.

Kortläger med Team Aktivitus SC, mötas upp med Viktor och lite semester med lilla frun var planen. Det sistnämnda hade sanktionerat resan.

Småstressad blev det till att köra solo Sainte Maxime-Cannes-Sainte Maxime torsdag e.m. Overkligt i kortbyxor och kortärmat med Esterel bergen som sagolikt vacker fond. 120 stabila km och trevlig kvälsmiddag med Aktivitus.

Fredagen började med en massa Aktivitus gnäll

Grabbarna hade kört ostrukturerat, improviserat Strava jakt upplägg. Lillturbo / Strava wanna be Fredrik var den som gnällde mest om att hans kropp var slut som artist. Hur som helst rullade vi ut 12 man. Full fart nedför för de som inte gillar berg. Jag frestade därefter Mattias med partempo när klungan var kall och ouppmärksam efter amatör punka lagning. Resultatet blev jakt och molekyler.

Första backen matade Fredrik

Trött som jag var blev det attack. Bra knep att förvirra. Sedan lite race till toppen. Platten brukar normalt vara vila i dessa trakter. Inte här. Andra backen fick jag diktera tempot. Slitna som de flesta var uppskattades ett lagom initiativ. Mest fart därefter på 15 km platt kaosartad lagtempo / last man ngt. In i sista backen åter lite gnäll från Fredrik. Sedan 6 km upp till Freinet som avslutade dagens intensiva 95 km.

Den kulinariska höjdpunkten förärades jag i samband med avslutningsmiddagen

Slank med och tacksam för detta. Värdinnan för pensionatet i Freinet kan laga mat… Förrätt med friterade pilgrimsmusslor, lokal sparris plus massa annat och ett gott vin. Varmrätt med genommör kalvfile, tryffelsås, lokal färskpotatis och harricot verts. Ostbricka med 5 ostar och efterrätt med chokladmousse, panacotta, glaserade jordgubbar. Till det en perfekt espresso. Puuuh. Gott var det.

Aktivitus vilade dagen efter

Inte bara på grund av hemresa. Jag hade lovat mig bort till Viktor och David 08.15. Viktor ville väcka benen efter att blivit portad från cykling dagen innan. Strava nörd han med. Bara att släppa. 67 balanserade km.
Nummerlappar i ST Tropez inför Gran Fondot dagen efter. VeloTurk gänget, ett gäng turkar på senaste nytt cyklar var det mest spännande att se. Rikligt med kroppshår, än mer skägg och hår. Inget aero men säkert ok inför morgondagens 2800 hm.

Lämnade därefter av Erik på flygplats. Hämtade upp lilla frun. Sen middag, rosslig i hals och upp 05.30. Kall Shell frukost i halvmörkt hotellrum. Till start med Viktor & David. Därefter fullt ös med riktigt Eurosport race. Motsatt fil, fel genom rondeller och ständig kamp om positioner. Koll på Viktor fram till 4 mil. Vurpa och tvärstopp. Sedan ensam Sundare. Slet på bra men tväront i ben. Avåkt nedför och misär. Brytatankar men långt hem likaså. Efter naturpaus, stopp med dadlar och dryck ngt bättre. Bra uppför men Bambi nedför. Taggade ned och började njuta av allt det vackra. Sista 4 milen lite race men få sugna att leka. Odramatiskt in i mål på 5.24. Viktor starka 5.09. Där vinnaren hade 4.59 och 2-5 hade 5.01. Internationellt startfält med typ 100 belgare.

Kass i hals och vila därefter sista 2 dagarna på Rivieran. Mys med fru och grisröd efter 2 h på St Tropez stranden. Fantastisk resa och kul att möta upp med alla man gillar. Gärna också nästa år!