Publicerad

Nationaldagsloppet 2011

Gabriel Nyström Nationaldagsloppet 2011

Efter många men blev det säsongspremiär i Nationaldagsloppet. Ett kuperat lopp med 1000 hm på ca 97.5 km. Vi började i mulet och regn och avslutade i plus 30 grader och sol. Min GPS klockade 2.28.47 med ett snitt på 39.4 km/h. De officiella tiderna blev alla ca 3 min mer pgr av senare start. Placeringarna (17:e) var inte heller de exakta då det var kaffestämning i kön fram till nummerlapps scanningen.

Allt detta spelar mindre roll en sådan här dag när man helskinnad, trött och nöjd stod i målområdet med en kopp kaffe. Mest nöjd var jag att från 77 km/h kunna göra en kontrollerad inbromsning med Tyr. Annat var det förra året då högsta pulsen uppnåddes pgr av skräck.

En eloge till arrangörerna. Detta lopp erbjuder i mitt tycke den särklassigt bästa servicen och godaste maten efter loppet. Chicken Thai, kaffe och kaka och för de som vil betala öl och vin! Vinnaren Mattias Lunkan Lundqvist körde in på ca 2.23 som sluttid och det är en understatement att det känns bra att ha med honom i Team Conti i år.

Gabriel Nyström Nationaldagsloppet 2011