Betalningssätt

Klarna Checkout

Handla med oss och betala enkelt med Klarna. Det är smoooth.

Nu kan du betala direkt, betala senare eller dela upp din betalning med Klarna i kassan. Det är smoooth.

Swish

Swish är en mobil betaltjänst som används mellan privatpersoner och från privatpersoner till anslutna företag, föreningar och organisationer. Privatpersoner som ansluter sig till Swish kopplar sitt mobilnummer till sitt bankkonto. De kan då skicka och ta emot pengar genom Swish, samt betala till anslutna företag, föreningar och organisationer. Anslutna företag, föreningar och organisationer får ett unikt Swish-nummer som privatpersoner kan swisha till, och kan därmed erbjuda ett betalsätt där de får in betalningen direkt på sitt bankkonto.

Bankgirot

Efter lagd order och mottagen orderbekräftelse per e-post, sker betalningen till GoVest Components bankgiro 731-7233. När betalningen registrerats på kontot skickar vi ut ordern, för snabbare hantering märk gärna betalningen med ordernummer. Kan ta upp till 2-3 dagar innan betalningen registrerats på vårt konto.

Produktgaranti

GoVest garanterar att sålda cykeldelar och kompletta hjulset är fria från defekter i material och i färdigställande, det vi kallar ursprungliga fabrikationsfel, fel som fanns vid leverans. Detta är en produktgaranti som gäller i två (2) år från inköpsdatum. Garantin gäller för första ägare. I de fall köpare åberopar garanti, bifogas bevis på inköp (kvitto / kvittokopia) tillsammans med returnerad defekt produkt. Köparen ansvarar för fraktkostnad till GoVest i samband med garantiärende. GoVest ansvarar för returfraktkostnad i de fall garanti godkänns och åtgärdad / ny vara skall returneras till köpare. I de fall garanti ej kan åberopas (Enligt nedan), ansvarar köpare för returfrakt.

Garantin omfattar ej nedan angivna fall

Studera gärna tips i versal för att få ut maximal livslängd för dina GoVest hjul

 1. Skada uppkommen i samband med frakt / transport

Vid garantiretur se till att emballera produkt ordentligt, gärna skydd för hjulbultar på sidorna. Tag av kassett, däck och fälgband. Se även till att produkten är rengjord.

 1. Skada orsakad av felaktig montering eller om produkten modifierats / förändrats / uppgraderats. Medskickat produktblad och govest-cycling.com ger anvisningar kring montering.

De vanligaste felen är fel moment för kassettmontering, skador vid däcksmontering, för högt lufttryck, feljusterade bromsgummin, ej rekommenderade bromsgummin…

 1. Skada som uppkommit i samband med krasch, annat yttre våld eller på grund av ej för produkten ämnat användningsområde

De vanligaste felen är för högt lufttryck och konstant broms med efterföljande värmepunka, för kort avstånd till framförvarande cyklist, tävlingssituationer…

 1. Skador / förslitning på grund av eftersatt service och / eller underhåll

De vanligaste felen är lager kärvar på grund av obefintlig rengöring eller högtryckstvätt, sand och grus som fastnat i bromsgummin innebär förtida förslitning av bromsyta…

 1. Ej slitdelar såsom lager, bromsgummin, fett etc.

Medföljande bromsgummin är ämnade att slitas, kontrollera gärna då och då att de är fria från partiklar och grus samt korrekt justerade. Lager kan bytas av verkstad med för ändamål lämpade verktyg.

 1. Normal förslitning med hänsyn till produktens beskaffenhet
 2. Produkten har använts i kommersiell verksamhet (Uthyrning)
 3. Direkta eller indirekta skador som uppkommit genom användande av GoVest produkter

GoVest Academy

Tack för förtroendet att köra med GoVest hjul!Hjul är den komponent på cykeln som får utstå mest och ägnas oftast minst omtanke. På samma sätt som man regelbundet ägnar tid åt drivpaket, kan det vara en god idé att lägga någon minut på hjulen, speciellt alltid innan en episk tur…

1. Att komma igång

GoVest Tyr 38/55 är ett hjulset med kanttrådsfälg helt i kolfiber. Fälgband (Det röda) sitter redan på. Govest Tyr T55 är hjulset för tubdäck. Det första man gör är att inspektera hjul så att de är hela och raka. Det har vi gjort och förpackat ordentligt, vad Posten kan hitta på är dock en annan sak.

Med hjulset inkluderas bromsgummin för Tyr kolfiberfälg. Använd dessa! Medföljande bromsgummin är specifikt utvecklade för kortast möjliga bromssträcka samt genererar lägre värme i kombination med Tyr fälgen. Jämfört med andra generella bromsgummin för kolfiberfälgar. Detta råd är för din säkerhet och för att hjulgaranti skall gälla. Montera bromsgummin så att hela bromsgummi ytan ligger an bromsyta på fälg. Montera EJ bromsgummin snedställt (toe in). Toe in innebär förtida slitning i bromsyta och därmed kortare livslängd för fälg. Något som ej omfattas av garanti. Tag för vana att regelbundet kontrollera hur bromsgummin ligger an mot fälg samt om dessa eventuellt behöver bytas ut. Kontrollera även att sand, grus eller andra partiklar INTE sitter fast på bromsgummiytan.

Vid montering av däck på Tyr 38/55, använd endast däckavtagare av plast/komposit. Vissa däck är lite tightare än andra. Som alltid håll Dig lugn, sträck däcket och jobba etappvis. Tubdäck monteras med fördel med Vittoria Mastik tublim. Användande av tubtejp är ett alternativ men läs gärna på om fördelar/nackdelar med tubtejp. Speciellt vid väta. När däcket är på plats är det dags för slangar. 60 mm ventil fungerar både med Tyr 38 och Tyr 55, om än att man får det lite knepigare med Tyr 55. För enklare handhavande med Tyr 55 finns även slangar med 80 mm ventil.

Använd eltejp eller liknande tunn isoleringstejp på ventilkropp för att slippa eventuellt skallrande (ventil mot fälg). När slangen är på plats, tryck i 20psi och kontrollera att slangen inte är klämd mellan däckkant och fälg, detta genom att “massera” däcket från sida till sida. Latex slang är lite knepigare. Preferenser kring slang? Latex ger mer komfort, rullar bättre och har bättre punkteringsskydd enligt de flesta tester, dock behöver man kolla lufttryck inför varje pass. Vanliga butylslangar är helt ok det med!

Max 120psi anger vi för Tyr 38 och 55… kanttråd är kanttråd. Antag att man väger modiga 90 kg med full utrustning. Panik och konstant bromsande utför medför värmeutveckling och högre tryck när luft expanderar. Denna kombination kan innebära att kantväggar, oavsett typ av kanttrådshjul belastas bortom vad de klarar av. Observera att de flesta kanttrådsdäck har ett angivet maxtryck. Denna ligger oftast runt 120 psi för ett normalt 23 mm däck. Bredare däck har lägre max psi. Enligt tester är dock inte alltid högre tryck synonymt med bättre rull. Tänk också på att om Du skall förvara kanttrådshjul i en varm bil… Pys ut lite luft innan. Gällande Tyr T55 – följ rekommenderat däckstryck.

Dags att sätta på kassetten. Den som man alltid funderar kring. 11-23, 11-25, 12-23 eller ? Just detta avgör dina ben och din omgivning. Däremot ser vi väldigt gärna att man med en Shimano kassett ser till att inte glömma montera den distansring som medföljer. 2013 och framåt, Tyr 38 & 55 är direkt kompatibla med Shimano 11 delad kassett. Vid montering av Shimano 9-10 delat eller SRAM är det viktigt att använda medföljande distansring! Lägg ett ytterst tunt lager fett på body. Dra åt kassett låsring med rätt moment! För löst ödelägger flänsarna på bodyn kvickt. För hårt kan innebära att spåren på bodyn eller låsring ger vika. Produktgaranti ersätter icke defekt body orsakat av felmonterad kassett.

Montera hjulen i ram. Se till att justera bromsgummin så att de bromsar där de skall bromsa. Inte på fälg utan på bromsbana som är specifikt ämnad för detta. Hjulen är rejält spända, raka och snabba… Det sista är dock lite dagsform också. Väger man 80+ kg och har en kroppsmassa som utgörs till 80% av muskler, kan det vara en idé att lämna någon extra mm marginal mellan bromsgummi och fälg. Lite flex är det i alla hjul. Tyr har 16 ekrar på drivsida bak för att hantera rejäla igångdrag. Viktigt är också att dra åt snabbkopplingarna ordentligt. Ta för vana innan varje träningspass att kontrollera att snabbkopplingar är åtdragna.

2. Återkommande kontroll

En cyklist har i allmänhet 600 olika insexnycklar, rakade ben och uppgiven flickvän/fru/pojkvän/man. Utöver detta också en massa annat cykelrelaterat men antagligen inte helt nödvändigt. För att kunna utföra återkommande kontroll av Tyr har man två alternativ… Att utöka verktygsarsenalen eller att bara lämna hjulen hos en betrodd verkstad. Det första alternativet innebär:

 1. Ekernyckel 3.23mm (Park Tool SW-0 Svart, Biltema eller liknande)
 2. Mothåll för platt 0.9 mm eker
 3. Park Tool TN1 ekerspänningverktyg. Detta är överkurs men de exakta behöver exakta grejer

Något man bör göra vart 5-7:e tur är:

 1. Känn efter om någon eker verkar vara lös. Det märker man också om hjulet slår åt något håll. Dra då lös eker ett kvartsvarv medurs i taget (Håll emot med mothåll). Med Park Tool TM1 är det enkelt kontrollera ekerspänning i samtliga ekrar och justera de som avviker allra mest. Hjulbyggarkonst är i princip att bygga ett hjul med jämn ekerspänning som varken slår på höjden eller sidledes. De duktigaste hjulbyggarna lyssnar till klang för rätt ekerspänning.
 2. Med två 5mm insexnycklar. Dra försiktigt åt höger respektive vänster låsbult om någon av dessa lossnat. Dessa sitter, men är man slapp med snabbkopplingarna finns det en hypotetisk chans att de kan lossna.
 3. Kontrollera att bromsgummin finns kvar och nyper med hela beläggets yta mot fälgens bromsyta. Det är inte ovanligt att bromsklossar kommer ur läge eller att nedbromsning av bromsgummi innebär att en justering kan vara på sin plats. Kontrollera även att ej grus eller annat fastnat på bromsyta.
 4. Kontrollera att låsring för kassett är åtdragen (Var 10:e tur duger gott för detta). Oftast märker man detta genom strul med växling…
  Alla hjul som är traditionellt ekrade ”sätter” sig efter en tids användning. En professionell verkstad gör då en uppspänning och riktning. Därefter är det bara att rulla på. Med icke traditionella hjul avses Diskhjul, treekrade kolfiberhjul och i viss mån hjul med feta aluminiumekrar.

3. Sunt förnuft

 • Oavsett hur trött Du är, håll ett säkert avstånd till framförvarande hjul (minst 0.5 m). Att suga hjul med 5-10 cm marginal är farligt för Dig och medcyklist.
 • Körning i väta innebär en längre bromssträcka. Öka avstånd till framförvarande hjul, gärna 1-2 m.
 • Vid långa nedförslöpor, bromsa inte konstant, utan bromsa hårt och släpp i omgångar! Du undviker värme (I värsta fall värmepunktering) och försämrad bromsförmåga. Glöm inte att Du förutom bakbroms också har en mer effektiv frambroms. Använd båda bromsarna! Se till att ha tillräckligt avstånd till framförvarande cyklist så att Du kan bromsa på detta sätt. Luktar det bränt, så kan det vara dina hjul som brinner. Då har det gått varmt ett bra tag och det borde vara varningssignal nog. Stanna och njut av utsikten innan fortsatt tur. Till sist, använd inte högtryckstvätt rakt in i lager.

Hälsningar & många trevliga cykelstunder önskar

Gabriel & Daniel