Publicerad

Säsongen är igång, mera watt mindre belastning på knän och leder

Då rullar säsongen igång. Alla har vi olika mål. Ta sig igenom Vättern, köra Vättern på en måltid, soloträning i solnedgången, Strava KOM, kränka grannen eller kompisen, vinna tävlingar. Däri har vi tjusningen med att cykla. Även utmaningen att få till träningen och att klara av alla dessa vårmil med starkare ben och frisk kropp. Att få ut mer kraft i pedalerna utan skador…

Vi på GoVest har fokuserat på de förbättringar man kan åstadkomma med prylar (Hjul och ovala drev). Att investera i nya hjul brukar betala sig bäst för att förbättra sin cykel. Speciellt då de flesta cykeltillverkare snålar framför allt på hjulen i en för övrigt fin specifikation.

Ovala drev? Krasst kan vi inte pressa/dra samma kraft igenom ett pedalvarv. Det finns teorier kring effektiv kadens och var man skall fokusera att lägga kraft/pedaltryck. Teorin med ovala drev, om dessa är korrekt utformade, är att avlasta knän och leder i de brytpunkter som innebär mest påfrestning. Klockan 12 och klockan 6. Detta är speciellt märkbart när man kör med tung belastning och lägre kadens. Ett bättre flyt skonar såväl muskler och leder. Vad detta innebär under ett pass och på sikt är inte svårt att gissa sig till. Mer att läsa finns på:

RIDEA ovaliserade drev

Ridea ovala drev finns i olika versioner för att passa ditt vevparti. Likaså finns Ridea drev med olika nivå av ovalitet. Detta för stegvis anpassning. Du är välkommen med alla tänkbara frågor!

P1020377