Publicerad

Semestern slut och del 2 cykelsäsong igång

Direkt på det med Veteran-SM H40 (6/8), som taktiskt blev ingenting. Stort grattis till Tell och Gartman som med sina utbrytningar och gemensamma samarbete visade vilja och åkstyrka. Själv försökte jag vid vissa tillfällen, med mer än bra hjälp av Viktor Torstensson att komma med i denna utbrytning. Kantvind, dålig timing, sega ben innebar att det till slut blev klungkörning och en halvhjärtad spurt in i mål. Placering 21 av ca 70 startande var klen tröst. Bara att bita ihop och bli än bättre nästa år…

Burseryd

Brorsan Daniel begav sig helgen efteråt till Burseryd. Ett bra varvlopp på lördagen där han gled in med huvudklungan följdes upp av Västboloppet dagen efter. Arrangörerna hade slängt in gruspartier och rent allmänt var vägen full med tjälskott och annat. Brorsan var tänd och var med på det mesta i utbrytningsväg. Till sist gav det resultat när ett av hans försök resulterade i en stark utbrytning på 6 man. Med en ordentlig lucka och taggade gubbar var en bra placering i sikte. Allt tills ett tjälskott och icke fokus resulterade i en rejäl vurpa. Med mindre snygga kläder och öm axel blev det lätt rull och ansluta till huvudklunga. Sådan är cykelsporten.

Bergakungatempot

Igår 17/8 var det Bergakungatempot för båda. En 2.4 km tempotävling som tar sig an 90 hm. Ca 4% i snittlutning med en avslutning på 15%. Denna tävling blev premiär för GoVest som sponsor. Cykelväskor och snabbkopplingar delades ut till vinnarna i respektive klass. Själv fick jag hålla ett kort icke inövat tal om vad GoVest står för.

Väl på plats var det rejält blött och motivationen sådär hos brorsan. Själv var jag lite mer taggad. Min snittpuls var 95% av max redan efter 30 sek. Där höll den sig konstant med 2 slag från max på slutet (193). Det var en lång stund man hängde över cykeln efteråt. Insatsen belönades med vinst i H30 och H40. Tiden 4.39 var som förra året. En fortfarande Burseryd sargad och halvmotiverad brorsa körde in på 4.44. Vinnaren i elit Magnus Anundsson MCK studsade upp på 4.25.  Bilderna nedan är från Bergakungatempot och tagna av Kjell Bengtsson.