Publicerad

Smärta

Det är hur man kan summera Kinnekulle. Märkligt då denna kulle på intet sätt är någon Col du…

Hur som helst har vädergudarna varit givmilda sista två loppen. Kinnekulle loppet var soligt och smärtsamt härligt på alla sätt och vis. Loppet blev lite av ett backträningspass med behärskad cykling mellan backarna och tuffare i dito. Conti Test Team ställde upp med ett rejält gäng på 12 cyklister i Seniorloppet.

Lite färg satte CTT på loppet med bitvis frisk körning. Fram till sista backen, med undantag för en Norberg cyklist som på något sätt smugit sig loss, var det en samlad klunga på 30 man. Eloge till att Seniorklungan 2012 är så genomstark. Sista backen blev i princip en gradvis tempohöjning in i mål. Målbacken var alltför tuff för att man skulle vara kapabel att prestera en rejäl rökare. En 11:e plats för mig var ok om än avslutningen var lite taktiskt skral. Fel sida. Skoj var dock denna utflykt när man både före, under och efter fick frottera sig med resten av laget. CTT är ett gott gäng cykelfrälsta grabbar, alla i sina bästa år… Körde på Tyr C38.

Veckorna efter Kinnekulle innebar att man dammade av TT hojen. Det mest minnesvärda passet med denna raket var en kantvind 57 km med förra årets H40 SM tempovinnare Viktor Torstensson. Lite nya muskler och tunga lungor. 43.6 km/h i snitt är en bra början i vår ansats att köra bra på Veteran SM i juli.

6/6 är en stor dag om man bor i Sverige. Varje år ser jag fram emot Nationaldagsloppet med start vid Kviberg i Göteborg. Dels för att banan är riktigt varierande. I år ny bansträckning med än mer backar och lite längre (104 km – 1170 hm). Dels för att arrangemanget är genombra. Att solen har lyst senaste åren kan också inverka på hur man minns loppet.

Nationaldagsloppet samlade i år plus 700 cyklister, varav 150 körde elitmotion klassen. Denna klass hade ordentlig uppslutning av MCK elit, Kungälv, CTT och Mumien cyklister. Så fort kommissariebilen släppt klungan attackerades det vilt och återkommande av MCK. Tempot var upptrissat och många var nog lite möra efter de fruktade Edsås backarna. Väl där på toppen efter 4,5 mil kom nya attacker och på något sätt lyckades jag komma loss med Marcus Larsson i Kungälv. Rejäla förningar och vi jagade ikapp två MCK utbrytare i täten.

Därefter blev det att jobba i 4 mil. Den minut vi stångat till oss höll vi därefter gentemot klungan, dock inte mot ytterligare två starka MCK åkare. I sista backen drog dessa två iväg och Anders Ekh bärgade första platsen. Själv hade jag inte så mycket att sätta emot i spurten och slutade 5:a. Härligt dock att få komma i utbrytning och jobba stenhårt i denna, samt att den höll hela vägen. Dagen blev åter ett bra test för Tyr 55. Nedför Jonseredsbacken i 74.5 km/h är alltid intressant. Hur sen kan man vara med att bromsa in?

Snart midsommar!

Önskar alla en trevlig sådan.