Publicerad

Styva hjul kräver styv ram…

I ett ögonblick av cykelavyttring och svagsinne har det blivit till att bygga ihop en LOOK 695. Efter 3 år har modellen mognat (Liksom jag). Lättare och styvare samt numera med en styrstam som gör ramen estetisk rättvisa, ej en tysk Tiger stridsvagn. Första turen idag var ett enda stort leende. Styvt är en bra sammanfattning. Säga vad man vill om fransmän och udda lösningar. Velagerhuset är stort, för att få plats med mastodont 65 mm lager. Till detta världens lättaste vevparti i ETT stycke kolfiber som man trär igenom vevlagerhuset. Möjligt att köra både 110 & 130 bcd drev. Ridea +/- 2 tänder ovala drev. Fritt fram att laborera med 170, 172,5 och 175 vevarmslängd. Första tramptagen kändes liksom stumma, tills jag insåg att här går inga watt till spillo. All kraft ut i hjul. Stabilt oavsett om sittande eller stående. .

För att gå vidare med udda lösningar. Styrstammen är justerbar i höjd. Således ligger den nu helt vågrät för minsta aero nackdel. Efter en vecka har det även testats i högre farter nerför. stadig styrning och inget flex. För att skona baken finns det 3 olika grad av elastomer inserts för sadelstolpe. Här var valet enkelt, endast det hårdaste duger. Intelligenta invändiga vajerdragningar innebär att Sram Red paketet växlar bättre än någonsin.

Valet av hjul, tja bling dekalerna ser bättre ut i verkligheten och Tyr C38 har varit trotjänaren under säsongen. Härligheten väger in på 6.42 kg som den är på bild. Cykelgodis och redo inför 2015 säsong.En positiv recension av en icke sponsrad LOOK cyklist.

För Er som läst igenom detta och går i hjultankar. Lagersaldo för Tyr C55 är 1 set – omedelbar leverans. Tyr C38 har vi fler av.