Publicerad

Tävlingshelg: Skåne 2-dagars

Är hemma nu efter en tuff helg i det natursköna Skåne och Skåne 2-dagars. Det som FK Trampen och Staffanstorps CK bjöd in på var 3 mils tempo och ett 9 mils linjelopp med en ganska lång backe/kulle att cykla uppför. Tempobanan var nog det roligaste jag kört hittills. Som en oändlig berg- och dalbana… kuperat , svängar och en vändpunkt efter c:a 2 mil. Ganska teknisk bana skulle jag nog kunna påstå som endast kört till och från en vändpunkt på andra lopp.

Efter att ha varit ute på berg- och dalbanan och snurrat rullade jag in på 42.01, en tid jag var ganska övertygad om att det inte skulle hålla. Eiring från Åstorp kom in c:a 20s före och sen min klubbkamrat Viktor 2s före mig. En 3’e plats efter dagens etapp och grymt läge inför linjet för min klubb CK Master med 2’a och 3’e placeringen.

Söndag och linjelopp

Vädret fortsatte att briljera. Efter några lager solskyddsfaktor var det dags för taktiksnack. Målet för dagen var att få loss antingen mig eller Viktor i utbrytning, redan från start. Efter att ha försökt i några varv så kom en CKC4 cyklist iväg efter backen, Viktor tätt efter men lyckades inte ansluta. Så förberedde jag  mig på ett försök och kom ikapp. Partempo några km för att sen bli ikappåkt av Tell från IK Ymer, med tre stycken i utbrytningen så var det bara att tuta och köra.

På sista varvet gjorde sig tempoloppet påminnt samt alla försök att sticka iväg plus den där kullen som skulle bestigas. Vilket gjorde att jag hade verkligen noll att ge i backen in i mål, krystade mig in i mål 12 s efter på en 3’e plats.

Slutade 2’a i totalen, Viktor tappade tyvärr två placeringar och slutade 4’a. Totalt för Master blev det fyra st i topp 10.

Resultat från helgen:

Etapp 1

Etapp 2 och totalt

För att få in lite reklam med. Båda dagarna kördes på Tyr C3.8 (förutom tempo, då jag sladdade runt med 1.5kg tungt diskhjul bak), fantastiska hjul!!! Med Michelin Pro3 Race däck på så känns det helt fulländat…