Publicerad

Tävlingssäsong

Ett tag sedan vi postade ett inlägg. Mest på grund av att allt fokus har varit på att få ut hjul till väntande kunder. Vi har jobbat på såpass bra att denna sändning av TYR C55 är nu slutsålda och vi inväntar nästa sändning som beställdes i slutet av april. Vi hoppas på att åter ha TYR i lager i bästa fall i mitten av juli.

Dock tillbaka till själva rubriken… Ordentliga race rapporter i från Seniorklungan hittar man på: http://www.facebook.com/ContiTestTeamCK

Mina prestationer har varit lite blandade. Ett Östgöta lopp som var snabbt men grötigt och slutade med att rulla in med huvudklunga, följdes av ett mer aktivt Åstorp. Jag var hoppfull inför Åstorp då det tydligen fanns en backe, något jag tror mig vara rimligt bekväm med. Obekväm och trött var det istället. Efter en aktiv början blev jag avåkt på näst sista varvet. Jagade ifatt nedför och lyckades spurta till mig en 9:e plats. April är allt för tidigt för upprepade syra igångdrag.

Således var vi helt plötsligt inne i ett blött och kallt maj. Precis så började Halmstad 2-dagars. Första prövningen var ett 2 km bergstempo. Kändes kasst men kom in på en 6:e plats i en kombinerad Elit/Senior klass. Häng på täten (11 sek efter ledare)! Eftermiddagen bjöd på ett blött GP där benen svarade och jag gled in med första klungan.

Söndagens linjelopp var soligt och bjöd på en härlig bana. Med Gilbert avslutning på varje 10 km varv. CTT körde för mig, med bravur. Själv försökte jag sitta i backen och hushålla med energi. Trots allt var jag total 5:a med1 sek till total 4:a, 3 sek till  3:a och 8 sek till 2:an. En vass spurt i målbacken kunde ge ordentligt med sekunder. Kom dock bara halvägs och trots mestadels säker körning blev det rejäl asfaltkänning och brutet lopp. Detta i stor grupp vurpa. Ångest för gubbarna som kört för mig. En ny fälg, vajrar, sadel och sedvanliga blessyrer var resultatet. Dock inget brutet.

Således blev det till att avreagera sig på träningarna därefter. Det har gått riktigt bra och det är med skräckblandad förtjusning man ser fram emot Kinnekulle helgen som kommer. 7 ggr i en rejäl backe. Det blir att ta tag i sina egna demoner när det känns som mest tungt.

Mest har det rullats på 55 mm. Jag har blivit väldigt mycket kompis med dessa hjul och trots bitvis skitväder så har inte kantvinden i Göteborg varit något bekymmer.