Publicerad

Träna ikapp

Efter Midsommar blir det mörkare…Deppig tanke och lite cykel motivationsproblem har man allt. 3 maj opererades nyckelben, nu 23 juni har man kämpat på i ett antal veckor med att bli tävlingshård. Där är jag inte men det har rullat på riktigt skapligt. Konstaterar med viss sorg att min tidigare styrka, bända i backe, inte längre är något att komma med.

Kungälvsrundan

Tävlings/motionslopps comeback blev det i och med Kungälvsrundan den 19 maj. Fick till en soloutbrytning, mest tack vare att Christopher Stevenson och hela Team Kungälv passade på att ta en snackpaus och köra som ett lag för mig. Väl samlade blev det att åka av och bli avvåkt av ovan nämnda, där Team Kungälv Viktor och Marcus slet på fint.

Toppenarrangemang med högt säkerhetstänkande, fina vägar och för dagen kalasväder. Planera in och kör nästa år!
Kungälvsrundan blev således första kraftprovet efter operation. Fantastiskt att rulla igen, om än att man var lite harkrank när farterna närmade sig 60-70 knyck.

Tack vare Team Kungälv Viktor Torstensson’s tålamod blev det nu ett antal pass där jag fick bita styrlinda. Likaså avbetalade sig Monarkinvesteringen de dagar jag behövde rulla utan att belasta överkropp. 2 juni var jag åter TT/aero outfittad för att köra Uddevalla tempot. 27 km böljande bana med några fina stigningar. Fegis nedför och i svängarna, gott tryck utan alltför många svackor. Wattmätaren angav 340 w i snitt och 25 w plus mot Köpenhamnstempot 10 maj. På rätt väg. Att köra favoriten ”Bergakungatempot” var att glömma med mitt fysiska ”icke bända” men.

Nationaldagsloppet

Istället blev det kramp på Nationaldagsloppet 6 juni. Blev avåkt och deppig i första riktiga backen. Tack vare lite organisation och vilja lyckades jag och 5 till att efter 30 km jakt köra ifatt huvudklungan. Rullade därefter in topp 10. Nationaldagsloppet är tufft och att vara med där framme var ett skapligt kvitto.

Efter ny röntgen och uppmuntran från läkaren som belönat mig med platta och skruv var det med mer tillförsikt jag kastade mig in i mer normal träning med onormalt mycket mängd. Jaga ikapp. Solopassen var upplyftande, de pass jag fick kört med starkingarna i Team Kungälv innebar lite verklighetsperspektiv. I detta skede klämde jag in en lördag med 300 km distans i 39.5 tempo. 2 dagar senare lunchstyrka och på kvällen 20st Monark 30-30s med 600w och bakåttramp som vila. 70 km distans, Monark 6 ggr 4 min på 380w, 57 km TT par/trio träning med 44.6 snitt i kantvind, idag 127 km distans, där 70 km innehöll backpris, fri fart, spurt med mera skoj. Allt på en vecka. Jag är således lite sliten.

Kanske läge att bara tokköra på Västboloppet kommande söndag. Där vi seniorer belönas med start 08.00. Gamlingar behöver inte sova och det lär bli vår fördel gentemot trötta youngsters.

Trento VM kval

Även om jag är sliten och smått svårt med motivationen just nu… Så är detta ett I-landsproblem. Bara att inse att man är privilegerad. 21 juli skall det i Trento kvalas in till linje gubb VM. 27 juli är ambitionen att försvara partempo SM guldet (H40-50) tillsammans med den för 2013 pånyttfödde/nye Viktor T. I år extra tufft då många är starka och även internt i Team Kungälv laddar Marcus Larsson och Mattias Lundqvist… 28 juli är det linje gubb SM. Sedan rullar augusti in med Vårgårda och Svanesund. Allt avslutat med minisemester i Trento och gubb VM. Tävlingshård då eller så är det försent även i år.

Tack åter alla för stöd!

Ps. Snart snickrar vi ihop lätta fina Alu kanttråd.

Bilden är tagen i samband med Kungälvsrundan av www.amplifyphoto.com