Publicerad

Trött blöt man

Två race helger och rejäl blöta…

Gran Fondo i Kungsbacka

Söndagen 26 augusti är i vanliga fall ett populärt utflyktsmål för seriösa (Cykelcity) och mindre seriösa cyklister. De första dök inte upp och de senare var rejält decimerade. Trist då det inte enbart kan ha varit vädret som orsak. 122 förhandsanmälda på Gran Fondo måste varit all time low. Märkligt då detta är tillsammans med Nationaldagsloppet de roligaste och mest varierade loppen. Sett till prisbord är Gran Fondo ett julbord.

Nåväl, mitt lopp började i spets första 3 milen. I skyfallet fann jag det vara det säkraste. Fick lite sällskap då och då men de flesta verkade nöjda med att sitta i duschen på hjul. I första rejäla backen började gubbarna vakna till liv och nu var det blandat och rätt bra körning. Fram till 6 mil som utgjorde första varvet var snittet 39.5. Riktigt anständigt i den väderlek som rådde. Några attacker bjöd loppet på. Även jag skojade till det men med 5 km kvar var det 30 talet cyklister kvar.

Vis av loppet i Burseryd var nu ambitionen att ligga långt fram på slutet. Såpass bra som andra hjul när attacken kom från klubbkompis Leo Ranta. Ett riktigt fint ryck som bara fick med Mumien Joakim Karlsson. I det läget var det bara att sitta kvar och njuta av Leo’s snärt i tramptagen. I spets var det bara vänta på spurt bakifrån. 500 m kvar körde tåget igång.

Med ovanligt pigga ben drog även jag iväg. En bit innan mål säker på tredje plats. Dock kom ett halvt cykelhjul emellan de tankarna. 4:a var dock helt ok och som belöning vann jag ett rengöringsset. Optimalt. Leo höll en fin 2:a plats och åt spurt Joakim med unga oförstörda ben fanns det inget att göra.

Som belöning efter Gran Fondo blev det en skaplig förkylning och några dagars näsblås. Således var jag antagligen stark eller vek inför mitt första etapp lopp…

Svanesund 3-dagars

I månadskiftet var något jag hade sett fram emot. Med min TT guru Viktor Torstensson hade vi trissat upp varandra till odödlighet. Till råga på allt hade team Mumien satsat rejäla pengar på mig som total 1:a. Var inte speciellt nervös, bara sugen.

Prolog 1.1 km backe

Rejäl uppvärmning, aerodräkt och hjälm. Väldigt redo och iväg. Ville tro att första 300 m av 1100 gick bra. Ambitionen var att gå ut kontrollerat, vilket jag gjorde. Kroppen ville inte och 800 m dimma är långt. I mål in på 2.04, en 11:e plats och ingen katastrof. Med i matchen tills resultaten kom upp. 20 sek tidstillägg. Ridå. Kan vara grinig och denna dag med förkylning i kroppen var jag som män blir när de är sjuka. Trött och grinig. Linjen i svackan hade jag missat. Bara att åka hem. När jag lackade ur var det gott att CTT Enar, Viktor, Johan och Patric alla persade i prologen!

GP 23 km

Dålig sömn, lite huvudvärk och några näsdukar. Skulle jag vara chicken och dra mig ur eller bara skita i allt och köra? Solen sken och bilen var packad. Rejäl uppvärmning åter igen. Misär i att hitta starten. 30 sek före start ställde jag mig längst fram. Gubbarna hånade mig med viss rätt. Efter start hamnade jag rätt omgående bak i klungan.

CX22 tubhjulen var fantastiska, mina ben rätt ok, däremot var inte pumpen med. Mirakulöst efter vurpa lyckades jag klistra fast mig i huvudklungan och komma i mål med dito. Minns inte hur många minuter jag hängde över styret efteråt. Viktor, Patric och Enar drog in kontrollerat med klungan. Johan hade riktigt oflyt och vurpade. Blodvite men inget mer. Höjdpunkten på dagen blev därefter lunch med Viktor och Johan. Därefter väntan…

Tempo 20 km

Redan på måndagen hade jag och Rollsbos störste idrottsman genom tiderna (Viktor T) inspekterat banan. Jag hade då blivit till mig så i brallan att jag gjorde en Forrest Gump. Jag bara drog. Denna dag var jag dock lite mer osäker på vad som skulle komma. Började med att vurpa på trainern pgr av slarv med snabbkoppling. Lite blod och öm höft. Bra tänkte jag. Det om något borde höja adrenalinnivå.

Iväg var det motljus och sunkeväg. Svårt att pricka rätt. Hade dock en känsla av att det gick rätt bra. Det gjorde det på alla ställen utom i motlut. Så fort pumpen skulle jobba var det liksom stopp. Lätta växlar och fokus på att vara aero istället. I mål på 26.59 och 7:e plats. Viktor 8 sek. före mig med en stabil insats som 3:a och Johan som gjorde ett av sina bästa TT på 15:e plats. Till toppen var det 54 långa sekunder. Nu i alla fall total 7:a och Viktor 5:a…

Linje 108 km

blev en blöt tillställning som ändå var riktigt kul. Taktiken var att köra in allt första 3 varven för att sedan skapa något under de tre sista varven. På andra varvet i 70 blås nedför var det rysk roulette. Vind och regn rakt i ögonen. Senior körde dock denna gång säkert och hänsynsfullt. Högt tempo från start med lite attacker då och då. In på 4:e varvet drog jag iväg. Nästkommande 5 km var det 45 knyck i snitt i hemskeväder. I denna utbrytning/inkörning fick jag med mig 6 man. Dock lite fel gubbar, däribland Olof Åström som var total 3:a före Viktor. Nu höll detta bara i 8 km. Därefter samlat igen.

Åter attacker men nu var jag grymt stolt över hur hårt Conti jobbade på att köra in. Jag,  Enar, Johan, Viktor och Patric slet rejält med inkörningar. Viktor och Johan orkade t.o.m gasa på i utbrytningsförsök. In på sista varvet och efter enda tuffa backen drog dock Tell och total 1:an Arvidsson iväg. Luckan växte. Efter ett fält med kantvind tänkte jag att nu kör jag. Stack iväg men efter 1 km var benen helt rökta. 25 man som jagade 2. Med 1.5 km kvar fick jag turligt hjul på Joakim Karlsson i Mumien. Tänkte att han är kung på spurt, så det var bara att suga hjul. Fick därefter en bra resa och kunde spurta in som 7:a. Alla Conti gubbar utan Johan in med huvudklungan. Johan kom in något senare efter ny vurpa. Mindre blod denna gång men med en hjälm som var rena rambo kamoflage.

Summa kardemumma

Helgen var att Conti drog in prispengar till party. Viktor vann förutom en fin 5:e total, också en lunchdate med mig. Jag noterades för en total 6:e plats. En slitsam sådan. Johan, Enar och Patric körde riktigt bra och var nog nöjda med helgen. Johan’s två vurpor kommer säkert aspirera på vem som är kraschkungen i år. Fredrik G var ohotad innan Svanesund.

Svanesunds 3-dagars bilder