Publicerad

Vår

10 grader och sol i Göteborg 14:e mars. Innan dess i lördags nästan vinterföre. Lördagen bjöd på racer och 15 mil. Ett tight gäng med 8 man, inklusive elit SM vinnaren 2013-2014, elit SM 2:an 2015, ytterligare två starka elitgubbar samt ett gäng semihårda CK Sundet gubbar. Michael Olsson var generös och bjöd på lite handikapp, dubb fram och cx. Övriga på racer. Det råder ingen tvekan om att lagtempon i 45-50 knyck göres bäst på racer. Michael fick bra träning. Efter att ha lämnat ljumma Kungälv begav det sig uppåt ovan Stenungsund. Plötsligt massa snö och kyligt. Två fina lagtempon höjde tempen rejält. Viktor sprätte i någon backe och vi övriga fick chans att kränka honom och varandra sådär lagom. Därefter blev vi mestadels bogserade av Mr. Larsen. Lågoddsare på att 2016 blir hans bästa säsong hittills.

Trainer

Efter att ha läkt såren med rehabstyrka på söndagen var det 15 ggr 3 min trainer. Kör på min vanliga racer uppställd på en Elite Muin Turbo. Med wattmätare (Power2Max S) som jag kalibrerar före varje pass hoppas man på jämförbarhet över säsong. Elite Muin Turbo är en riktigt trevlig bekantskap. Tyst, riktigt bra cykelkänsla, möjlighet till massa watt och okomplicerad. 15 ggr 3 min är rätt tradigt. Därför en minut vila mellan intervaller för att korta av lite. Trampade igång på 370w och glad över att återhämningen räckte till, bevis var att jag lyckades räkna rätt på antal intervaller. Inte fräsch men vid medvetande vid 10:e intervallen var det bara att öka lite och än mer på sista. Skön känsla att genomföra ett jobbigt pass med lite kontroll.

Finkines-bygge

När våren infann sig på tisdagen plåtades dessa bilder i samband med lite lugn distans. Racern är ett hemma-finkines bygge. Efter lite letande i lådorna blev det en komplett vårklassiker, dirt, kalla det vad du vill hoj. Pavedäck som förhoppningsvis fixar grus och lite oömma tag utanför asfalten. Bra flex i sadelstolpen och marginellt snällare geometri jämfört med mina övriga racers. Med ett Power2max Classic blysänke hamnade vikten inkl. alles på 6.5 kg. Kanske den man skall ta med till Mallorca 6-11 april. Tänker då specifikt på de fantastiska platta småvägarna som slingrar sig mellan gårdarna och även bjuder på lite blandat underlag. Oavsett är vi snart där och är nu 12 till antalet. Gubbrapport kommer…

Vårklassiker