Publicerad

Vätternrundan 2015 Team Alliansloppet

Inför varje års Vätternrunda är alla cykelsjälar flitiga besökare på otaliga väderlekssidor. I år var det orosmomentet borta i och med stabilt och varmt väder både före och under varvet.

Team Alliansloppet är i grunden ett glatt gäng och salig blandning av olika amatöridrottsutövare. Med historik från främst cykel, skidor och rullskidor. Eldsjälarna bakom Team Alliansloppet Marcus Johansson, Oluf Skogh och Anders Höna Johansson hade innan 2015 start arbetat fokuserat och helhjärtat med att få till en professionell uppbackning, därtill fått till en grymt snygg outfit (Där GoVest fanns med på ett hörn). Under våren hade man teamat upp både på läger och motionslopp för att trimma ihop gubbarna. 2014 körde teamet in på 7 h 27 minuter. 2015 var ambitionen att köra på 7 h och 15 minuter. Ett tufft mål som innebär att man skall hålla en snitthastighet på 41.5 km/h, inklusive alla stopp. Än tuffare då Vättern 2015 plötsligt hade blivit 3 km längre…

På plats i Motala var det sol och glada miner

43 taggade gubbar som panikbesökte de närliggande bajamajorna. Detta då pinkepauserna hade röstats bort. Väl igång ett balanserat tempo. Lite störningar mot Gränna då kantvinden bitvis gjorde den belgiska kedjan lite ryckig. In i Gränna med hyfsat intakt manskap. Framme i Jönköping med 41.5 km/h i snitt, hade värme och kantvind gnagt på många. Första depåstoppet var en hägring. Väl där efter 124 km bjöds det på riklig och uppskattad buffe, om än att några i värmen hade haft det torrt i flaskorna sista milen.

Efter första stoppet började sträcka, värme och tempo märkas i många ben och huvuden. Rotationen där fram rullade på men med glesare manskap. Här fick Teamet välvillig hälp av några cyklister från Team Conti och en urtrevlig Tre Berg gubbe. In i Hjo molnigt och som alltid en kall bris som livade upp inför de sega milen till Karlsborg. Andra depåstoppet innebar konsultation och beslut om något lägre fart för att få med fler i rotationen. Detta fungerade. Mot Askersund med en lätt medvind som puffade upp farten och efter Medevi gick det inte längre undvika målhetsen på småvägarna. Kanske bästa avsnittet på Vätternrundan tillsammans med vägarna precis innan Gränna. Kilometrarna innan mål gruppering och gemensam rull över mållinjen på 7.16. Teamet fick in 16 man på denna tid med placeringssiffran 30 utav plus 20 000 startande. I backspegeln vemodigt stort tapp i manskap. 7.15 var ett riktigt tufft mål…

GoVest avslutar med ett stort tack till Team Alliansloppet för ett grymt samarbete och en storartad prestation både före och under Vätternrundan. Även ett stort grattis till Tre Berg som med stort lag och 8 överlevande körde in på 6.33. 45.7 km/h i snitt.

https://flic.kr/s/aHskaHqT6Q

Team Alliansloppet målbild

Team Alliansloppet målbild 2

Team Alliansloppet start